Arbeidsmarkt voor iedereen
Arbeidsmarkt voor iedereen

Don Ceder – ChristenUnie

Eenvoudige regels, ruimhartige loonkostensubsidie en goede faciliteiten voor begeleiding

Don Ceder – ChristenUnie
Voor de nieuw gekozen Tweede Kamer staan belangrijke maatschappelijke thema’s op de politieke agenda.  Het manifest ‘Arbeidsmarkt voor iedereen’ beschrijft één van de opgaven voor de komende jaren. Hoe kijken Tweede Kamerleden naar dit manifest? Wat verwachten de verschillende politieke partijen hiermee te doen? Drie vragen over het manifest aan Don Ceder, namens de ChristenUnie.

1. Onderschrijft u het manifest, en waarom?

De ChristenUnie is enthousiast over het manifest. In onze visie is ieder mens waardevol, we hebben ieders talenten en mogelijkheden nodig op de arbeidsmarkt. Die toon spreekt ook uit het manifest. Uit het manifest wordt duidelijk dat veel werkgevers mensen met een ondersteuningsbehoefte willen inzetten. Aan ons als politiek de opdracht om de drempels daarvoor weg te nemen en werkgevers te helpen om dit waar te maken.

"Aan ons als politiek de opdracht om de drempels daarvoor weg te nemen en werkgevers te helpen om dit waar te maken."

2. Wat wil uw partij ten aanzien van een inclusieve arbeidsmarkt terugzien in het regeerakkoord?

De ChristenUnie wil dat mensen met een ondersteuningsbehoefte goede begeleiding krijgen en dat werkgevers ontzorgd worden: daarvoor zijn eenvoudige regels, ruimhartige loonkostensubsidie en goede faciliteiten voor begeleiding nodig. In elke regio moet een stevige voorziening zijn waar vraag en aanbod samenkomen, waar kennis en expertise is om mensen te begeleiden en waar publiek-private samenwerking aangejaagd wordt. De sociale ontwikkelbedrijven spelen hierin een belangrijke rol.

3. Welke rol ziet u voor uw partij de komende vier jaar om die arbeidsmarkt voor iedereen te realiseren?

Welke rol wij ook zullen hebben, oppositie of coalitie, de inclusieve arbeidsmarkt zit in het DNA van de ChristenUnie. Wij zullen ons dan ook blijven inzetten voor bovenstaande punten en voor ons ideaal van een samenleving waarin iedereen meetelt en zijn talenten kan inzetten.

Delen

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bert Doek van Cedris:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06–20 29 53 69.

Mogelijk door: AramPro en Lexenzo

Arbeidsmarkt voor iedereen - 2021©