Arbeidsmarkt voor iedereen
Arbeidsmarkt voor iedereen

Hülya Kat – D66

Kansengelijkheid op de arbeidsmarkt

Hülya Kat – D66
Voor de nieuw gekozen Tweede Kamer staan belangrijke maatschappelijke thema’s op de politieke agenda.  Het manifest ‘Arbeidsmarkt voor iedereen’ beschrijft één van de opgaven voor de komende jaren. Hoe kijken Tweede Kamerleden naar dit manifest? Wat verwachten de verschillende politieke partijen hiermee te doen? Drie vragen over het manifest aan Hülya Kat, namens D66.

1. Onderschrijft u het manifest, en waarom?

Ik geloof dat werk van grote betekenis kan zijn voor mensen. Het is niet alleen een inkomen, maar ook een manier om jezelf te ontwikkelen. Daarom wil ik zoveel mogelijk mensen de kans geven om aan het werk te gaan. We hebben iedereen immers ook hard nodig op de arbeidsmarkt.

"We hebben iedereen immers ook hard nodig op de arbeidsmarkt."

2. Wat wil uw partij ten aanzien van een inclusieve arbeidsmarkt terugzien in het regeerakkoord?

Ik denk dat het heel belangrijk is dat we werknemers zekerheid kunnen bieden en het voor werkgevers zo eenvoudig mogelijk maken om mensen in dienst te nemen én houden. Daar valt echt nog wel wat winst te behalen, dus dat zou ik graag terugzien in het regeerakkoord.

3. Welke rol ziet u voor uw partij de komende vier jaar om die arbeidsmarkt voor iedereen te realiseren?

D66 is een partij die staat voor kansengelijkheid. Vanuit die waarde kijken we ook naar de arbeidsmarkt en naar de mensen die daar wat extra ondersteuning nodig hebben. We zijn de tweede partij van Nederland. Dat geeft ons hopelijk ook de mogelijkheid om die waarde in de praktijk te brengen.

Delen

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bert Doek van Cedris:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06–20 29 53 69.

Mogelijk door: AramPro en Lexenzo

Arbeidsmarkt voor iedereen - 2021©